Duurzame maatregelen nemen kan iedereen. We kunnen allemaal een steentje bijdragen. Klein en groot; van energiezuinige lampen tot isoleren, van afval scheiden tot zonnepanelen. Maar de ene maatregel kost meer geld dan de andere. In Landgraaf willen we dat duurzame maatregelen voor alle inwoners bereikbaar zijn.

Dat doen we bijvoorbeeld met het Zonnepanelenproject Parkstad en het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds waarbij onze inwoners geld kunnen lenen van de gemeente tegen een aantrekkelijk rentepercentage van 1,5%. Zowel landelijk als in Limburg zijn diverse subsidies en regelingen beschikbaar om duurzaamheidsmaatregelen toe te passen. 

Energiesubsidiewijzer

Met de Energiesubsidiewijzer kunt u snel kijken welke subsidies of leningen nog meer in Landgraaf beschikbaar zijn. 

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is beschikbaar voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren die twee of meer grotere isolatiemaatregelen willen treffen. De subsidie voor eigenaar én bewoner is open tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.

Overzicht van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is een Nederlandse onafhankelijke vereniging die opkomt voor de belangen van (toekomstige) huiseigenaren. Op hun website vindt u ook een overzicht van financieringsmogelijkheden voor duurzame maatregelen.

Kijk ook eens op de website van Nieuwe Energie in Limburg.nl voor informatie.