De energieprijzen zijn voor velen nog steeds een bron van zorg. Om de inwoners met de laagste inkomens te helpen ziet u hieronder een overzicht waar u terecht kunt voor hulp bij hoge energie- en leefkosten. 

Energietoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u ook in 2023 een energietoeslag krijgen. Het gaat weer om een toeslag van € 1.300.  Kijk op Energietoeslag 2023 | ISD BOL voor meer informatie of bel 045-52 53 747.

Waar kunt u terecht voor hulp?

  • www.isdbol.nl. Voor de mogelijkheden op het gebied van inkomen en minimaregelingen.
  • www.welsun.nl. Welzijnswerk. Een vraag of probleem, waar u zonder hulp van buitenaf niet uitkomt? Doe dan een beroep op Welsun. Ook voor financiële problemen.
  • www.datgeldtvoormij.nl. Met De VoorzieningenWijzer hebt u al gauw €500,- meer te besteden per jaar. Check zelf wat voor u geldt of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.
  • www.voedselbanklimburg-zuid.nl. De voedselbank ondersteunt mensen die te weinig inkomen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien met een wekelijks voedselpakket.
  • www.leergeldparkstad.nl. De stichting Leergeld biedt financiële ondersteuning om kinderen te laten meedoen met sport, cultuur & onderwijs.
  • www.consuminderhuisparkstad.nl. Het consuminderhuis kan ondersteuning bieden bij acute nood. Daarnaast leren zij méér te doen met minder (consuminderen).
  • www.stichtingsamendelen.nl. Samen Delen is een non-profit organisatie die spullen die nog goed zijn, inzamelt en ze gratis weggeeft aan mensen die het nodig hebben.

WoonWijzerWinkel Limburg

Voor elke inwoner van Landgraaf, of u nu in een huur- of koopwoning woont, is een bezoek aan de WoonWijzerWinkel in Kerkrade de moeite waard.

Alle maatregelen hebben effect

Natuurlijk is het fijn als u een hybride warmtepomp kunt installeren of zonnepanelen op het dak kunt leggen. Maar ook kleine en goedkope maatregelen hebben al effect. Bovendien kunt u die vaak zelf aanbrengen. Radiatorfolie of tochtstrips plakken; het heeft effect op uw energieverbruik. Loop eens door uw huis en kijk welke maatregelen energie besparen én meer comfort geven. De medewerkers van de WoonWijzerWinkel in Kerkrade kunnen u helpen met groot én klein advies.

WoonWijzerWinkel Limburg, Roda JC Ring 61, Kerkrade. Telefoon: 045-747 00 51