Op deze pagina informeren wij u in hoofdlijnen over de aanleg van het glasvezelnetwerk in Landgraaf door DELTA Netwerk. Dit is geen project van de gemeente. DELTA Netwerk verzorgt dan ook zelf de communicatie over de werkzaamheden en de planning. 

Website met informatie

DELTA Netwerk heeft voor Landgraaf een speciale website ingericht. Hier vindt u onder andere informatie over de planning van de werkzaamheden per wijk. Deze website wordt regelmatig van nieuwe informatie voorzien. 

Ga naar de website DELTA Netwerk/Landgraaf

Nieuwsbrief

DELTA Netwerk levert regelmatig informatie over de voortgang van de aanleg van het glasvezelnetwerk in Landgraaf via een e-mail nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor aanmelden via hun website:

Meld u aan voor de nieuwsbrief op de website van DELTA Netwerk

Informatieavonden

DELTA Netwerk vertelt graag meer over de voortgang van de aanleg van het glasvezelnetwerk in Landgraaf tijdens een aantal informatieavonden. Iedereen is welkom en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Op het moment dat zij datums daarvoor vaststellen plaatsen zij deze informatie op de website DELTA Netwerk/Landgraaf.

Contact

Met vragen over de planning, huisaansluiting, klachten of storingen als gevolg van de aanleg van glasvezel kunt u contact opnemen met aannemer MIH. Zij helpen u graag op werkdagen tussen 8.30 tot 16.30 uur en zijn bereikbaar via telefoonnummer 085 88 817 46 en mailadres delta@mih-gmbh.de.

Heeft u andere vragen over glasvezel? Bekijk alle veelgestelde vragen op de website van DELTA Netwerk.
Staat uw vraag er niet tussen, neem dan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur contact op met de Klanten Contact Centrum van DELTA Netwerk, tel. 088 75 85 800 of chat met een van de medewerkers.

Verkoop van abonnementen

Met Delta is afgesproken dat elke woning gratis een glasvezelaansluiting in de woning krijgt aangeboden. Dit staat los van een abonnement op glasvezel. U bent dus niet verplicht om een abonnement af te sluiten als de glasvezelaansluiting in uw woning wordt aangelegd. 

Wordt u benaderd door een medewerker van Delta (of een andere provider) voor het afsluiten van een abonnement, bent u vrij om aan te geven of u dit wel of niet wilt. Met opmerkingen of klachten over de wijze van verkoop van abonnementen dient u zich te wenden tot de betreffende provider. De gemeente staat hier volledig buiten. 

Hoe gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk?

Gratis aansluiting zonder verplichting

De aansluiting op glasvezel is tijdens dit project gratis en verplicht u tot niets. Of u straks een abonnement op glasvezel wilt, bepaalt u natuurlijk (mogelijk op een later moment) helemaal zelf.

Voorbereidende werkzaamheden DELTA Netwerk

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van alle inwoners om samen te bekijken waar mogelijk de glasvezelaansluiting in de woning gemaakt mag worden. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere plaats in de woning. Medewerkers van DELTA Netwerk zijn hiervoor al bij u aan de deur geweest.

Aannemer MIH zal u uiteindelijk van een kastje in huis voorzien. Deze plaatsing is gratis en verplicht u tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van het glasvezelnetwerk als er een abonnement wordt afgesloten. Maar dat kunt u altijd later in het traject nog beslissen. MIH zal vooraf contact opnemen om een dag en tijdstip af te spreken. Dit kan nog wel even duren omdat ze eerst de graafwerkzaamheden afronden.

Appartementencomplexen

Woont u in een appartementencomplex? Dan werkt het aanleggen van glasvezel net even iets anders dan bij laagbouwwoningen. Kijk op Glasvezel in flats en appartementen | DELTA Fiber Netwerk of op de website hierboven.  

Herkenbaarheid medewerkers

U herkent de medewerkers aan hun oranje of gele hesje met het logo van DELTA Netwerk. Daarnaast kunnen zij zich altijd legitimeren met een ID-pas.

Graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden in de straten worden uitgevoerd door aannemer MIH GmbH. Het herstelwerk van de openbare weg wordt officieel door de gemeente Landgraaf hersteld. Het straatwerk in uw tuin wordt door aannemer MIH hersteld. 
Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie.