In juli 2020 heeft de Gemeente Landgraaf het perceel/pand Kerkstraat 92 aangekocht. Het voormalige tankstation met garage ligt op de hoek Maastrichterlaan/Kerkstraat. We richten deze plek samen met buurtbewoners opnieuw in.

Inrichtingsplan en planning

De gemeente Landgraaf heeft samen met de buurtbewoners een inrichtingsplan voor de herinrichting van Kerkstraat 92link naar pdf bestand gemaakt. Dat is verder uitgewerkt in een zogenaamd bestek. Een bestek is een werkomschrijving met tekeningen waarmee een aannemer het inrichtingsplan gaat uitvoeren. De uiteindelijke vernieuwing is naar verwachting op zijn laatst in het najaar van 2024 klaar. 

Aannemer

Op dit moment zoeken we een aannemer die het terrein voor ons opnieuw gaat inrichten. Dit doen we door het bestek (inrichtingsplan) op de markt te zetten. We verwachten dat we medio juni 2024 een aannemer hebben die het werk voor ons gaat uitvoeren. De aannemer heeft nog enige voorbereidingstijd nodig om het werk in te plannen en materialen aan te kopen. Hij moet na zijn voorbereiding in overleg met de gemeente zo spoedig mogelijk starten. Uiterste startdatum is maandag 12 augustus. De werkzaamheden duren ongeveer 2 maanden.

Transport

Het verloop van transporten gaat via de Maastrichterlaan/Nieuwenhagerheidestraat richting provinciale weg N300. Het gaat vooral om de aan- en afvoer van machines en grond.