De gemeenteraad gaf donderdag groen licht voor het afbouwen van het poortgebouw van kasteel Schaesberg. Het afbouwen gaat ongeveer 1,1 miljoen euro kosten.

GBBL, OPL, CDA, PvdA en GroenLinks stemden voor het voorstel voor het afbouwen van het poortgebouw. EenLandgraaf, PVV en SP waren tegen. Alle partijen waren het erover eens dat het om een flinke som geld gaat. 

Dilemma

GBBL-fractievoorzitter Ton Embregts gaf aan dat er voorafgaand aan de vergadering ook binnen zijn partij uitvoerig gesproken was over de kosten. “Is het een dilemma? Ja. Moet je de stekker eruit trekken? Nee. Nu stoppen kost meer dan al geïnvesteerd is. Je loopt bijvoorbeeld het risico dat je de ontvangen subsidies moet terugbetalen.”

Mening Landgravenaren

PVV stemde tegen omdat de partij de kosten niet vond te verantwoorden naar de inwoners. Ook EenLandgraaf en SP vonden de investering hoog. Zij stelden voor om Landgravenaren te vragen naar hun mening en daarna pas een besluit te nemen. De andere fracties vonden dit niet noodzakelijk.

Kijk de hele vergadering inclusief het debat over de afbouw van het poortgebouw terug via Vergadering gemeenteraad 18-04-2024 Gemeente Landgraaf (raadsinformatie.nl)