Twee landen, één Romeins verhaal.
  

Een bijzonder grensoverschrijdend archeologieproject  

In Rimburg-Landgraaf en Rimburg-Übach-Palenberg wordt een bijzonder internationaal burgerparticipatieproject uitgevoerd op 25 en 26 mei 2024. Duitse en Nederlandse inwoners gaan samen op zoek naar hun verleden. Op de grens, aan beide kanten van de Worm, ligt een Romeins straatdorp (vicus) verborgen onder het huidige maaiveld. De resten zijn van zo’n grote waarde dat de Nederlandse en Duitse overheid deze beschermd heeft als archeologisch Rijksmonument.

Goede buren

‘We bouwen op een gedeelde Romeinse geschiedenis als goede buren verder aan een duurzame samenwerking over de grens. Ons verleden, heden en toekomst komen samen in het project Rimburg graaft/gräbt!’, volgens de burgemeesters Richard de Boer en Oliver Walther van Landgraaf en Übach-Palenberg

‘Het project laat volgens wethouder Stijn Kropman een mooi samenspel zien van archeologie en burgerparticipatie, dat de inwoners van Landgraaf en Übach-Palenberg op een betekenisvolle manier weet te verbinden’. 

Ga met ons mee op een boeiende reis naar het verleden tijdens de grote graafdagen op 25 en 26 mei. 
Samen met de inwoners van Landgraaf en  Übach-Palenberg  gaan we onder professionele begeleiding op zoek naar vondsten en resten die de vroegere inwoners van Rimburg in de bodem hebben achtergelaten. We graven een put van één vierkante meter in tien tuinen en op openbare plekken.

Meer informatie vindt u op viabelgica(externe link)
 

Blijf op de hoogte!

  • Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf? Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief
  • Wilt u actief geïnformeerd worden over vergunningen, bouwplannen, verkeersbesluiten e.d. in uw eigen buurt of straat? Klik dan op de pagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl(externe link) op de knop ‘Meld u aan voor de e-mailservice’.