In onze gemeente kunt u op diverse plaatsen stemmen.

Website Waar is mijn stemlokaal

Op deze website ziet u op een kaart waar de stembureaus liggen en staat beschreven weke voorzieningen er in elk afzonderlijk stembureau zijn.

Kijk op Waar is mijn stemlokaal - Landgraaf

Verandering ten opzichte van vorige verkiezingen

Nieuw stembureauVervallen stembureau
Basisschool 't ValderSporthal Hoefveld

Stemmen met een beperking

We vinden het belangrijk dat iedereen kan stemmen. Ook mensen met een beperking.

Rolstoeltoegankelijk

Al onze stembureaus zijn rolstoeltoegankelijk. 

Hulp bij het stemmen

Kunt u door een lichamelijke beperking niet zelfstandig stemmen? Bijvoorbeeld als u slechtziend of blind bent of de ziekte van Parkinson heeft. Dan mag u hulp krijgen in het stemhokje. U kunt zelf iemand meenemen om te helpen, of een stembureaulid om hulp vragen. 

Zelfstandig stemmen met een stemmal en soundbox 

Heeft u een visuele beperking, dan kunt u in het Burgerhoes stemmen met een stemmal in combinatie met een soundbox:

  • Met de soundbox met koptelefoon kunt u de kandidatenlijst beluisteren. Het apparaat leest voor welke partijen en kandidaten op de lijst staan samen met de nummers zoals ze op het stembiljet staan.
  • De stemmal is een plastic vorm met gaatjes. De gaatjes passen precies op het stembiljet dat er onder ligt. De kandidatenlijst van de politieke partijen zijn op de stemmal aangegeven met voelbare cijfers in braille. Voor elke kandidaat is een gaatje in de mal. Zo vindt u de partij en kandidaat van uw keuze. Met het potlood kunt u daarna het gewenste vakje rood kleuren. In het Youtube-filmpje 'Zo werkt de stemmal' wordt uitgelegd hoe het werkt. 

Vooraf beluisteren?

U kunt de kandidatenlijst voor de verkiezingen komen beluisteren. Maak hiervoor telefonisch een afspraak. Zie Contact en openingstijden.