De bladbakken zijn er weer! Daar kunt u het bladafval makkelijk in kwijt. Helpt u ons mee met opruimen in de herfstmaanden?

Plaatsen

Net zoals in voorgaande jaren worden de bladbakken verspreid over de verschillende buurten. We plaatsen ze waar veel gemeentelijke bomen staan. In gebieden met veel particuliere bomen worden geen bladbakken meer geplaatst. Kijk voor meer informatie en een overzicht bij Bladbakken.

Volle container?

Heeft u zelf een volle groencontainer? Dan kunt u uw bladafval kwijt in een bladbak bij u in de buurt. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw bladval kosteloos aan te bieden bij het milieupark. De bladbakken zijn alleen bedoeld voor blad, dus niet voor tuinafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten. Indien er misbruik van wordt gemaakt, worden de bakken verwijderd.

Periode

De bakken blijven tot uiterlijk week 52 staan. Bij het weghalen wordt gekeken of er in de omgeving nog bomen met veel blad staan. Is dat zo, dan blijft de bak iets langer staan.

Ook de gemeente ruimt op

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zetten we de komende tijd verschillende groenonderhoudsploegen in voor het opruimen van bladeren.

Melding doorgeven

Ziet u een volle bladbak? U kunt meldingen over de openbare ruimte snel en gemakkelijk doorgeven via een formulier op onze website. Kijk voor meer informatie bij Melding over woonomgeving