HackShield Landgraaf

We vinden het als gemeente belangrijk om aandacht te besteden aan het thema cybercriminaliteit. Daarom hebben we dit ook opgenomen in het Integraal Veiligheids Plan. Cybercriminaliteit, ook wel cybercrime genoemd, is een verzamelnaam voor online criminaliteit. 

De inzet van HackShield past perfect in de ambitie van onze gemeente om onze inwoners zoveel mogelijk te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Hackshield - Word nu ook cyber agent!

Wat is HackShield?

HackShield is een gratis online game waarmee kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs leren over veilig internetten. Zij leren spelenderwijs allerlei online gevaren te herkennen en te voorkomen. Zo kunnen ze zichzelf beschermen in de digitale wereld en ook mensen in hun omgeving tips en trucs leren. 

De beste HackShield-spelers worden op een nog te bepalen moment gehuldigd tot 'Junior Cyber Agents' van gemeente Landgraaf. 

Hoe informeren we over HackShield?

Gemeente Landgraaf heeft zich voor 3 jaar aangesloten bij HackShield. In deze periode zetten we regelmatig berichten op social media en verspreiden we posters en flyers om op te roepen tot het spelen van HackShield. Ook vragen we basisscholen en bibliotheken in Landgraaf om kinderen actief over HackShield te informeren.

Oproep van onze burgemeester

Bekijk het Youtube-filmpje 'Landgraaf zoekt Cyber Agents'

Speel mee en wordt Cyber Agent!

We wensen uw kind veel speelplezier!