Door de toeslagenaffaire Kinderopvang werden er in Nederland ongeveer 26.000 ouders onterecht verdacht van fraude met de kinderopvangtoeslag. Veel mensen zijn hierdoor, buiten hun schuld, in de problemen gekomen. Ook in de gemeente Landgraaf wonen ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Tot nu toe hebben meer dan 50 ouders zich gemeld bij de Belastingdienst. Maar mogelijk zijn dat er nog meer.

Meld u bij de Belastingdienst

Bent u slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire? Wij willen u graag helpen. Dat kan alleen als u zich eerst meldt bij de Belastingdienst. Dit kunt u doen door te bellen naar telefoonnummer 0800 2358358.

Onze hulp aan u

Nadat u zich gemeld heeft bij de Belastingdienst, krijgt de gemeente een seintje. De Belastingdienst mag dit alleen doen als u daarvoor toestemming geeft. Daarna kunnen wij, via Welsun, samen met u in gesprek gaan over welke hulp u van ons nodig heeft. Dit kan gaan om hulp bij schulden, werk, wonen, uw gezondheid of uw gezin.

Maak een lijst van uw schulden 

De toeslagenaffaire kan veel gevolgen voor hebben. Misschien hebt u nu nog steeds openstaande schulden. U kunt nu alvast een lijst opstellen met al uw openstaande schulden. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van het overzicht met uw schulden, neem dan contact op met Welsun via 045-5323636.   

Afbetaling van schulden

Vanaf 5 januari 2022 is het mogelijk om uw schulden afbetaald te krijgen. U krijgt hierover een brief van de Belastingdienst/Toeslagen. U kunt hiervoor terecht op de website van Sociale Banken Nederland(externe link). Niet alle schulden komen voor afbetaling in aanmerking. 

Kent u iemand die slachtoffer is van de toeslagenaffaire?

Bent u zelf geen slachtoffer van de toeslagenaffaire, maar kent u wel iemand die slachtoffer is? Help deze ouder(s) dan door deze informatie te delen. Want alleen als de slachtoffers zich melden bij de Belastingdienst, kunnen we de hulp opstarten die zo hard nodig is.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact met ons op via 14 045.