Onder het motto ‘voor en door Landgraaf’ ondersteunt gemeente Landgraaf een aantal activiteiten van plaatselijke verenigingen, instellingen en ondernemers om daarmee ons 40-jarig bestaan te onderstrepen. Het gaat hierbij om het aanhaken bij (openbare) evenementen of activiteiten die met een (financiële) waardering van de gemeente extra cachet krijgen. De gemeente trekt hier 130.000 euro voor uit. 

Landgraaf Verbindt

logo 40 jaar Landgraaf

Burgemeester Richard de Boer: “Het is aan de organisatoren zélf om te communiceren als de tijd daarvoor rijp is. Eén ding durf ik wel al te zeggen: Landgraaf krijgt vanaf april een goedgevulde activiteitenkalender waar voor iedereen iets te beleven valt. En we zijn blij dat we als gemeente onze waardering kunnen laten zien voor het vele werk binnen onder andere ons verenigingsleven in deze moeilijke tijd. Zo vieren we samen 40 jaar Landgraaf.“

Het samenwerkingsverband 'Landgraaf Verbindt' heeft een coördinerende rol bij het toekennen van financiële ondersteuning en publiceert alle speciale evenementen en activiteiten op haar website.

Ga naar de website van Landgraaf Verbindt > 40 jaar Landgraaf(externe link)

Taptoe, streetparade en vuurwerk

Zondag 25 september vierden we dat Landgraaf 40 jaar bestaat met ’s middags een grote taptoe en streetparade, en in de avonduren een vuurwerkshow. Voor wie er niet bij kon zijn, of nog even wil nagenieten ,is er een digitale fotoboek gemaakt:

Bekijk het fotoboek van taptoe, streetparade en vuurwerkshow(externe link)

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht: Landgraaf viert 40-jarig bestaan met taptoe, streetparade en vuurwerk.