In 2022 bestond onze mooie gemeente 40 jaar! Dat moest gevierd worden.

Activiteiten van verenigingen, instellingen en ondernemers

In het jubileumjaar heeft gemeente Landgraaf een aantal activiteiten van plaatselijke verenigingen, instellingen en ondernemers ondersteund, om daarmee ons 40-jarig bestaan te onderstrepen. Het ging hierbij om het aanhaken bij (openbare) evenementen of activiteiten ‘voor en door Landgraaf’ die met een (financiële) waardering van de gemeente extra cachet kregen.

Taptoe, streetparade en vuurwerk op 25 september

In het kader van 40 jaar Landgraaf was er op zondag 25 september een grote taptoe en streetparade, en in de avonduren een vuurwerkshow. Voor wie er niet bij kon zijn, of nog even wil nagenieten, is hiervan een digitale fotoboek gemaakt:

Bekijk het fotoboek van taptoe, streetparade en vuurwerkshow

Bekijk de aftermovie van de taptoe op 25 september op Youtube

Fotoboek

Als sluitstuk van de viering van ’40 jaar Landgraaf’ is het fotoboek ‘Kijk Landgraaf!’ uitgegeven, zowel op papier als online. 

In 128 pagina’s zijn interessante foto’s met een korte beschrijving opgenomen. Foto’s die de gemeenschap en gemeente in de afgelopen veertig jaar inkleuren. 

De draf- en renbaan. Het Oud Limburgs Schuttersfeest. De Autokino. Golden Ten. De beschermde (dorps)gezichten. Het grote DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Het zijn enkele van de vele onderwerpen die in het boek terugkomen. Daarnaast is beeldmateriaal van veel grote en kleine, belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen in het boek opgenomen.

Fotografen

De foto’s komen onder andere uit het archief van de gemeente of zijn afkomstig van de Heemkundevereniging Landgraaf. Daarnaast heeft de werkgroep ‘fotoboek Landgraaf’ gebruik kunnen maken van beeldmateriaal van professionele fotografen én hun amateurcollega’s. Vaak afkomstig van de drie fotoclubs die in Landgraaf actief zijn. 
Burgemeester Richard de Boer is ‘sjtols’ op het boek: ‘Het is een heel mooi sluitstuk van 40 jaar Landgraaf. We hebben er bewust voor gekozen ook een online-versie te maken. Iedereen moet het boek kunnen bekijken zonder daarvoor te moeten betalen. Ik ben ervan overtuigd dat de foto’s veel verhalen opnieuw tot leven brengen.’

Verkoopadressen

Het boek kost 17,50 euro en is te koop bij Heemkundevereniging Landgraaf tijdens de openingsuren in het MFC An de Voeëgelsjtang 12.
Verder is het boek verkrijgbaar bij Bruna (winkelcentrum Op de Kamp), Boekhandel Funcken, Hoofdstraat 71 en bij herenkapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B.

Bekijk het fotoboek online!