Burgemeester Richard de Boer heeft deze week één pand aan de Burgemeester Jongenstraat gesloten. In dit pand is drugs aangetroffen. Wij vertellen u graag meer over ons drugsbeleid. Ook leest u wat u anoniem kunt doen als u iets verdachts ziet of hoort.

Ons beleid – uw veiligheid

De gemeente Landgraaf heeft beleid tegen drugs. De aanwezigheid van verdovende middelen heeft een grote impact op inwoners, ondernemers en bezoekers. De openbare orde en veiligheid is in het geding. Daarom heeft de gemeente duidelijke regels met betrekking tot de aanwezigheid van drugs in woningen en lokalen. Bij het aantreffen van een zogeheten ‘handelshoeveelheid’ drugs in bijvoorbeeld een woning, loods, bedrijf of garagebox, kan deze gesloten worden. Van een handelshoeveelheid is sprake bij het aantreffen van meer dan 0,5 gram harddrugs en/of meer dan 5 gram softdrugs en/of meer dan 5 hennepplanten. Deze regels zijn opgenomen in de zogenaamde ‘Beleidsregels wet Damocles en wet Victoria gemeente Landgraaf 2020’. 

U kunt ook helpen – Meld Misdaad Anoniem

In elke buurt kunnen hennepplantages en drugslabs voorkomen. Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld dit dan anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M.) op telefoonnummer 0800-7000. Ook drugshandel vanuit een woning/lokaal kan hier gemeld worden. Anoniem is ook echt anoniem. De melder is nooit te achterhalen. Meer informatie vindt u op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Samen zorgen we voor een veilig Landgraaf!

Blijf op de hoogte!

  • Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf? Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief
  • Wilt u actief geïnformeerd worden over vergunningen, bouwplannen, verkeersbesluiten e.d. in uw eigen buurt of straat? Klik dan op de pagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl op de knop ‘Meld u aan voor de e-mailservice’.