De kernen Ubach over Worms in de gemeente Landgraaf en Scherpenseel in de Duitse gemeente Übach-Palenberg hebben veel hinder van het doorgaande verkeer. Er rijden veel zware vrachtwagens. Vooral de bewoners van de Grensstraat, Kantstraat en Nieuwenhagerheidestraat hebben hier veel last van. Een oplossing is een nieuwe provinciale weg (op Landgraafs grondgebied is dit de Randweg Abdissenbosch) tussen de B56 bij Geilenkirchen en de N281 via de Buitenring Parkstad Limburg (N300). 

Het tracé

Het Landgraafse deel van de nieuw te realiseren weg (Randweg Abdissenbosch) komt ten noorden van de wijken Parkheide en Abdissenbosch. Zoals het er nu uitziet loopt deze grotendeels over de bestaande Abdissenboschweg. Dit is uiteraard een indicatie van de verwachte ligging van de Randweg. Waar deze exact komt te liggen, wordt nog onderzocht.

Wel hebben de gemeenten Landgraaf en Übach Palenberg het voorkeurstracé ingetekend, zie Regiokaart-randweg-abdissenbosch (pdf)link naar pdf bestand .

Meer informatie

De Provincie Limburg, de gemeente Landgraaf en de gemeente Übach-Palenberg zijn de betrokken partijen bij de aanleg van de nieuwe weg. Meer informatie vindt u op Randweg Abdissenbosch - Provincie Limburg.