De gemeente Landgraaf start binnenkort op het Sunplein met een aantal werkzaamheden. Deze zorgen ervoor dat wij in het najaar nieuw groen kunnen planten.

Verharding wordt deels kleurrijke beplanting en er komt een plek voor bomen

In de buurt van de ondergrondse afvalcontainer (bij huisnummer 32-39) komt de bestrating omhoog door de druk van boomwortels. Daardoor ontstaat er voor voetgangers een gevaarlijke situatie. Dat willen we niet. Om die reden halen we een aantal bomen weg.
Ook staat er en aantal kleine bolbomen in de verharding. Deze plek kunnen we vergroenen. We verwijderen een gedeelte van de bestrating. Die plek richten we vervolgens in met kleurrijke vaste planten en enkele groter uitgroeiende bomen.
Hoe het er uit komt te zien ziet u in de situatieschets herinrichting Sunplein (pdf).

Kabels en leidingen in de bodem beperken ons in het planten van bomen

Op de plekken waar nieuw groen en bomen komen verbeteren we de ondergrond. Dat voorkomt wortelopdruk in de toekomst en het nieuwe groen kan zich beter ontwikkelen. Op plekken waar te veel kabels en leidingen liggen is het helaas niet mogelijk om de grond te verbeteren. We kunnen dus niet overal nieuwe bomen planten.

We gaan zo spoedig mogelijk in 2024 aan de slag

De startdatum is nog niet bekend. We zijn afhankelijk van de kapvergunning voor de ‘oude’ bomen. Zo gauw de vergunning definitief is, willen we starten. In de zomerperiode maken we alles plantklaar. In het najaar/winterseizoen kunnen we het nieuwe groen planten. Bij de uitvoering van de werkzaamheden, zorgen wij ervoor dat er zo weinig mogelijk overlast voor u is.