De gemeente Landgraaf laat met diverse projecten zien dat de lat hoog ligt op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn tevreden wanneer we duurzaamheidsmaatregelen bereikbaar maken voor élke inwoner, ook en vooral voor inwoners met een kleine beurs. Het belangrijkste voordeel van dit zonnepanelenproject is dat u ontzorgd wordt, alles wordt voor u geregeld, en dat u vanaf dag één geld bespaart. We bevelen het project dan ook van harte aan. Net zoals de 1300 inwoners van Landgraaf die reeds van dit project gebruik maken. 

Alles wordt geregeld

Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar, alles wordt voor u geregeld. Hiervoor sluit u een lening af tegen een lage rente (1,5%) met de gemeente Landgraaf. Die lening lost u gedurende vijftien jaar maandelijks af. U kunt er ook voor kiezen de lening versneld, of zelfs in één keer, af te lossen. In opdracht van de gemeente voert Volta Limburg als serviceprovider het Zonnepanelenproject Parkstad uit.

Wie kan meedoen?

Alle woningeigenaren van de Parkstadgemeenten kunnen deelnemen, ook met een smalle beurs. Maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting (van maximaal 3×80 ampère) zijn welkom.

Meer weten?

Hebt u interesse in het project? Kijk dan voor meer informatie op zonnepanelenprojectparkstad.nl(externe link). Samen gaan we op weg naar een duurzaam Parkstad!

Webinars 2021

Volta Solar heeft in april, mei en op 2 november 2021 in een aantal online informatiebijeenkomsten (webinars) meer informatie gegeven over het hele traject. Helaas waren vanwege de coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomsten mogelijk. 

Energieneutrale regio

Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en moet de opmaat zijn naar een energieneutrale regio in 2040. De woningen worden in totaal voorzien van 101.500 panelen met een totale investering van 45,3 miljoen euro. Het Parkstad-project is voor zover bekend veruit het grootste project voor particulieren in Nederland.

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk op de website van de zonatlas(externe link)

Folder en presentatie informatiebijeenkomst 

Folder Zonnepanelenproject Parkstad juni 2020 (pdf)

Heeft u moeite met het lezen van bovenstaande documenten, neem dan contact op met de gemeente.