• De afgelopen weken heeft Landgraaf samen met de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en het Nederlands Mijnmuseum een bijdrage geleverd aan een bijzondere fietsroute langs diverse overblijfselen van de mijnindustrie in Parkstad. Het resultaat is een mooie brochure vol informatie over de vele bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt.
  Wethouder Ramon Lucassen met de nieuwe fietsbrochure
 • Goed en gezond opgroeien begint vanaf de geboorte en zelfs al in de zwangerschap. We kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen om (aanstaande) ouders te helpen waar dat nodig is. Kansrijke Start biedt daar de mogelijkheden voor.
  Wethouder Alex Schiffelers en Evelin de Jong
 • Leerlingen van de basisscholen in Brunssum, Kerkrade en Landgraaf kunnen vanaf september 2021 structureel wekelijks muziekles volgen.
  Van links naar rechts: Kiki Huijnen-Becks van onderwijsstichting Movare, Servie L'Espoir van de gemeente Brunssum, Dion Schneider van de gemeente Kerkrade, Alex Schiffelers van de gemeente Landgraaf, en John Gubbels van de stichting SMK.
 • De hele week hebben de peuters in Landgraaf elke dag de peuter4daagse gelopen. JOGG Landgraaf heeft in samenwerking met de kinderopvangpartners binnen onze gemeente dagelijks letterlijk ‘het beste beentje voorgezet’.
  wethouder Freed Janssen op de Peuter4daagse
 • Wethouder Ramon Lucassen verlaat Landgraaf per 1 september. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij de RUD Zuid-Limburg.
  portretfoto van wethouder Ramon Lucassen
 • 'Baas van morgen': twee scholieren waren de baas voor één dag. De twee eerdere edities hebben wij als zeer waardevol ervaren. Daarom gaf wethouder Alex Schiffelers donderdag 10 juni zijn stoel nogmaals voor één dag af.
  Bazen van de dag met wethouder Alex Schiffelers
 • Op vrijdag 11 juni wordt IMK Business Talk live gestreamd vanuit De Ruimte in Maastricht. Het doel is de ondernemers te voorzien van één centrale plek waar ze met al hun vragen maar ook hun zorgen omtrent hun onderneming terechtkunnen.
  Tablet met grafiekjes
 • Het project 'ikgroenhet' wil Parkstad Limburg groener en gezonder maken. Dit doen we door samen met inwoners voortuinen en stukjes openbare ruimte te vergroenen. ikgroenhet heeft enkele maanden stilgelegen. Op zaterdag 5 juni konden we, mede dankzij de versoepelingen, weer een plantdag organiseren.
  Een tuin die net vergroend is door het project Ikgroenhet
 • Vandaag is tijdens de “Week voor de gezonde jeugd” de Peuter4daagse officieel geopend in Landgraaf. Deze week zullen er in Zuid-Limburg 5500 peuters en 750 pedagogisch medewerkers dagelijks minimaal 15 minuten in beweging zijn.
  wethouder Alex Schiffelers knipt een lintje ter opening van de peuter4daagse
RSS feed