• In onze gemeente zijn er op dit moment drie basisscholen die een Gezonde Basisschool van de Toekomst zijn. Dit zijn basisschool De Schatgraver, basisschool Wereldwijs en basisschool Harlekijn. Op deze scholen krijgen kinderen een gezonde lunch aangeboden. Daarnaast wordt er iedere dag een uur extra gesport en bewogen.
  Geldkist met daarbij euromunten en biljetten
 • Stadsregio Parkstad Limburg heeft aan acht projecten geld toegekend die bijdragen aan de regionale economie en aan de leefbaarheid. Het gaat om geld van het Rijk voor krimpgebieden.
  Logo Stadsregio Parkstad Limburg
 • De Zuid-Limburgse burgemeesters hebben gezamenlijk een persbericht uitgebracht over de huidige situatie van de pandemie en de gevolgen daarvan voor ondernemers.
  Schrijven
 • Kinderen hebben meer kans op een succesvolle schooltijd als de overgang van basisonderwijs naar middelbaar onderwijs goed verloopt. De gemeenten Landgraaf, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, onderwijs en jeugdhulp gaan kinderen en ouders die het het meest nodig hebben, beter begeleiden in deze overstap.
  Twee scholieren krijgen meer begeleiding door een professional
 • Gemeentegrond gebruiken zonder toestemming van de gemeente pakken wij actief aan.
  groenstrook hekwerk afrastering
 • Op dinsdag 11 januari stemde het college van Burgemeester en Wethouders in met de inhoud van het grondstoffenplan 2022-2026.
  Rd4 grondstoffenplan PMD afval scheiding grondstof
 • Als gemeente geven we jaarlijks veel geld uit aan onze inwoners die zorg of hulp nodig hebben. Soms komt dit geld niet op de juiste plek terecht. Iemand krijgt bijvoorbeeld niet de zorg waarvoor betaald wordt. Of de kwaliteit van de hulp is onvoldoende. Denk aan een zorgverlener die minder vaak komt dan is afgesproken.
  Zorg voor ouderen
 • Burgemeester Richard de Boer heeft in de laatste vier weken 3 panden aan de Van Banninglaan, Heigank en Pasweg gesloten. In deze panden zijn softdrugs of harddrugs aangetroffen.
 • Afgelopen jaar wisten duizenden Limburgse huishoudens hun weg te vinden naar de WoonWijzerWinkel Limburg. Hét energieloket voor de Parkstadgemeenten en de gemeente Gulpen-Wittem.
  Onze gemeente draagt bij aan een duurzaam Limburg! Jij ook? Afbeelding van de heuvels van Limburg met deze tekst en het logo van de WoonWijzerWinkel.
RSS feed